beli bitcoin

beli bitcoin
beli bitcoin

Ramai sangat yang masih taktau apa itu BITCOIN. Saya ceritakan al kisah BITCOIN ni. Ceritapun setakat ilmu yang saya ada la yer.
*BITCOIN.*

http://bitclub.network/kingbitclubmsia

Ia dicipta oleh seorang progammer. Pada permulaan tiada siapa yang percaya pada duit digital ni. Nilai asal lebih kurang 0.14sen USD/1BTC jer. Tapi selepas 9 tahun, kini nilainya sudah melepasi RM10k++++/1BTC kalau beli bitcoin sekarang. Woowww😀😀
Anda kenal tak dengan wang fiat. Senang cerita duit yang anda ada dalam tangan anda sekarang ni. Tak kira la dalam bentuk wang kertas atau syiling. Duit yang anda dapat, guna dan simpan tu dipanggil wang fiat.
Berbalik pada BITCOIN. Sama juga seperti diatas. BITCOIN adalah duit. Saya ulangi ‘DUIT’. Kalau wang fiat ada nilainya, BITCOIN juga ada nilainya. Cuma BITCOIN ialah duit dalam bentuk digital. LAGI LA PENING 😆😆!! Dont worry saya cuba huraikan ikut stail saya.

.
Semua orang kini ada smartphone, lap top, PC atau tablet (tab). Majoriti semua orang yang pakai smartphone akan guna internet. BITCOIN adalah duit dalam bentuk digital di dalam smartphone anda tu. Dinamakan CYRPTOCURRENCY dan teknologi ini dipanggil BLOCKCHAIN. BITCOIN anda tersimpan kemas dalam bentuk digital bermula 0.000001 dan keatas. 1BTC akan ditulis camni, 1.000000. Inilah wang digital anda. Anda boleh simpan beli BITCOIN di wallet BITCOIN yang boleh anda download dari google playstore. Ada lebih dari 10 wallet untuk BITCOIN di playstore tapi saya suggest anda download app LUNO kerana app ni agak mudah untuk diguna pakai.

.
Yang menariknya tentang beli BITCOIN ni ialah, ia tak dikawal oleh pemerintah mana2 negara, bank negara sesuatu negara dan bank2 pusat sesuatu negara. Ia berlegar antara individu ke individu (peer to peer). Anda boleh transferkan nilai bitcoin anda kepada sesiapa tanpa ada sekatan dari pihak ketiga. Bertambah menarik bila semakin banyak perniagaan di bumi ni accept BITCOIN sebagai payment method. Di Jepun bermula pada tahun 2018 semua perniagaan yang besar seperti pasaraya akan menggunakan bitcoin sebagai pembayaran selain wang fiat.

.
Sekian. Mendaftar untuk dapat info terkini di http://bitclub.network/kingbitclubmsia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *