Bitcoin price malaysia dan blockchain untuk perserta baru

Bitcoin price malaysia

bitcoin price malaysia

Bitcoin price malaysia blockchain dan cryptocurrencies TERBARU syrkt Malaysia kenalkan matawang cryptocurrency sendiri dgn keahlian 12 juta 20 negara seluruh dunia

Apa dia Bitcoin price malaysia?

Ia adalah satu cryptocurrency berpusat dan mata wang digital. Decentralized = tidak dikeluarkan atau dikawal selia oleh mana-mana kerajaan. RM anda telah dikeluarkan oleh hak kerajaan Malaysia? Bitcoin tidak tertakluk daripada mana mana kerajaan dan tidak bersandar kepada mana mana matawang dunia.

Cara yang paling mudah untuk menggambarkan Bitcoin adalah ‘mata wang internet’ itu. Bayangkan internet sebagai sebuah negara dan bitcoins boleh dihantar di mana-mana tanpa sempadan geografi.

Kerana ia tidak terikat dengan negara, anda boleh menggunakan mana-mana sahaja di seluruh dunia (dalam talian dan luar talian), selagi anda mempunyai akses kepadanya.

 

Bitcoin price malaysia mengikut undang-undang? / Adakah ia dianggap wang?

Kesahihan Bitcoin boleh dibahaskan. Di Malaysia, ia tidak dianggap sebagai wang sama sekali tetapi sedang merencanakan undang undang mengenai penggunaan cryptocurrency . Di sesetengah negara, kerajaan mahu mengharamkan Bitcoin atau secara aktif menggalakkannya.

Terdapat beberapa negara progresif. Jepun mengiktiraf ia sebagai mata wang undang-undang, dan bandar Swiss Zug membolehkan rakyat tempatan untuk membayar dengan bitcoins untuk perkhidmatan kerajaan.

Adalah Bitcoin halal?

Jawapan pendek: ya jika anda memahami risiko yang berkaitan.

Jika anda tidak tahu bagaimana Bitcoin berkerja maka ia dianggap haram

Apa yang boleh saya gunakan dengan Bitcoin ?

Mari kita lihat:

  • Menyimpan sebagai pelaburan (paling popular di kalangan rakyat Malaysia)
  • Menggunakannya untuk membayar produk dan perkhidmatan
  • Menggunakannya untuk menerima bayaran untuk kedai anda
  • Menggunakannya sebagai kaedah untuk menghantar wang, seperti pemindahan wang antarabangsa pelbagai, dan anda hantar melalui internet
  • Sesetengah orang menggunakannya untuk menderma, seperti apabila Visa dan PayPal enggan menjadi kaedah pembayaran untuk sumbangan Wikileaks, mereka meminta orang ramai untuk memberi bitcoins

Bagaimana saya boleh mendapatkan Bitcoin di Malaysia?

Ini mungkin soalan yang paling penting, Terdapat dua cara utama: perlombongan dan membeli.

Bagaimana saya boleh melombong bitcoins di Malaysia?

Ya, anda boleh melombong bitcoins di Malaysia. Anda akan mendapat keuntungan segera daripadanya? TETAPI

Mengapa? Kerana anda perlu

(1) peralatan yang mahal untuk memulakan dan

(2) anda tidak boleh bersaing dengan pelombong Cina.

Satu mesin perlombongan Bitcoin kos beribu-ribu ringgit, dan anda akan perlu membayar untuk tenaga elektrik di atas itu. Jika anda lombong Bitcoins untuk anda, anda akan mendapat modal anda kembali dalam beberapa tahun

Nasihat saya jika anda mahu untuk melombong bitcoins? Adakah ia sebagai hobi, dan hanya sebagai hobi. Ia tidak digalakkan untuk dilakukan di rumah – ia panas dan bising.

Bagaimana pula mereka Bitcoin perkara perlombongan secara maya?

Jadi perlombongan secara maya adalah kilang perlombongan Bitcoin yang membolehkan anda untuk membeli ‘saham’ atau apa sahaja sebagai balasan untuk keuntungan Bitcoin. Idea ini adalah bahawa orang lain akan melakukan perlombongan sebenar untuk anda, manakala anda membantu mereka dengan pelbagai support (biasanya untuk membantu membayar bil elektrik). Ia bunyi yang baik di atas kertas.

Masalah ini, syarikat-syarikat perlombongan maya  kebanyakan skim / piramid Ponzi

 

 

Jadi jika saya mahu Bitcoins, satunya pilihan saya adalah dengan membeli?
Anda tidak perlu membeli satu Bitcoin keseluruhan. Satu Bitcoin mempunyai 10,000,000 satoshis. Satu Satoshi adalah 0.00000001 Bitcoin. Ia bukan perkara biasa untuk membeli kurang daripada 0.01 Bitcoin

Saya akan membuat wang daripada Bitcoin?

Jika nilai naik, ya. Jika nilai terbenam, tidak. Bitcoin bukan skim cepat kaya cepat.

 

Bagaimana saya menerima bitcoins untuk perniagaan saya?

Ikuti langkah-langkah di bawah. Juga, di sini adalah beberapa kedai-kedai di Malaysia yang menerima Bitcoin sebagai bayaran.

Cetak / termasuk Bitcoin diterima Sini logo di kedai anda dan mengumumkan di media sosial. Hubungi saya dan saya boleh membantu untuk kedai anda disenaraikan di panduan, laman web, dan lain-lain
Mempunyai dompet Bitcoin selamat. Terdapat banyak, tetapi anda perlu mencari sesuatu yang mempunyai pelbagai lapisan keselamatan – dengan teknologi multi-sig, boleh membolehkan 2FA, pengesahan e-mel, generasi alamat baru dan lain-lain Dapatkan Wirex, itu paling mudah untuk Malaysia.
Dari dompet Bitcoin anda, menjana (a) alamat Bitcoin dan / atau (b) kod QR. Pelanggan yang ingin membayar dengan Bitcoin boleh menghantar Bitcoin ke alamat ini, dan seharusnya sampai dalam masa kurang daripada 30 minit. Semua urus niaga awam yang boleh dilihat pada blockchain.info, jadi tidak ada cara untuk membuat urus niaga palsu. dompet anda juga akan dapat untuk memberitahu anda apabila anda menerima bitcoins.
Untuk keselamatan, pastikan untuk menukar alamat anda sering sekali. Kerana urus niaga telus, mungkin (atau mungkin tidak) orang-orang yang mengimbas blockchain untuk melihat dompet ‘kaya’ sasarkan.
Setelah anda mempunyai bitcoins, anda boleh biarkan ia kekal dalam dompet Bitcoin anda

Sebagai alternatif, anda juga boleh memindahkan kepada Wirex (nota: link rujukan untuk 25% daripada kad plastik) dan mendapat plastik Bitcoin kad debit, dan mengeluarkan wang anda dari mana-mana ATM (tetapi ambil perhatian kadar pertukaran).
Seperti yang dinyatakan di atas, saya sendiri pagi pro Wirex. Berikut adalah artikel kajian kes mengenai bagaimana perniagaan kecil yang digunakan Wirex menerima Bitcoin. Jika anda memuat turun aplikasi Wirex ( android , iOS ), anda akan mendapat untuk menuntut maya kad debit Bitcoin percuma untuk bermain-main dengan.

kad debit Bitcoin?

Yep. Tidak banyak tempat-tempat menerima Bitcoin sebagai bayaran lagi, tetapi jika anda mempunyai kad debit Bitcoin ia menjadikannya lebih mudah untuk membelanjakannya. Bitcoin kad debit dikaitkan dengan Visa / Mastercard dan lain-lain, dengan berkesan anda akan mendapat untuk membelanjakannya di berjuta-juta lebih banyak tempat.

 

Cryptocurrency ?      Monspace Cryptocurrency mscoin potensi  ?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *