Buffet Ramadhan Casa Ombak

Buffet Ramadhan Casa Ombak Jamuan Istimewa 2014 Di Kuala Lumpur Malaysia. Promosi  Buffet Ramadhan Murah di Casa Ombak Sempena Berbuka Puasa Bersama sama rakan atau sekeluarga.

 

buffet ramadhan casa ombak

buffet ramadhan casa ombak

Pengertian Buffet Servis

Apa itu Buffet? Ada dikalangan kita yang kurang pasti? Apa itu buffet definasi sebenarnya disini saya uraikan sedikit mengenainya, Buffet servis adalah salah satu cara layanan di ruang makan.Hidangan secara lengkap dari hidangan pembuka selera sampai hidangan penutup telah disediakan. Disusun dan diatur dengan rapi di atas meja buffet atau meja tertentu yang berukuran panjang. Para tetamu bebas menentukan serta melayani dirinya sendiri untuk mengambil menu yang disukainya dan secara sebagian atau keseluruhan makanan yang disediakan.

 Apa yang istimewa di Buffet Ramadhan Casa Ombak ?

 1. Buffer ramadhan disini menawarkan tempahan pada
  1. berskala besar sesuai untuk
  2. acara pejabat,
  3. acara kekeluargaan dan
  4. perseorangan.
 2. Layanan Profesional oleh pengajur setaraf dengan pengendali pengendali buffet 5star bertaraf dunia.
 3. Makanan dan Minuman yang pelbagai tersedia dan pasti ianya tidak ternilai dengan wang yang anda keluarkan.
 4. Tempat Solat disediakan semasa berada di buffet ramadhan casa ombak.
 5. Harga Rendah dan boleh bandingkan dengan pengendali-pengendali lain yang setaraf kualiti dengannya.

Tips mengambil makanan di Buffet Ramadhan Casa Ombak (Khas untuk pembaca artikel saya sahaja)

Nak makan buffet sebenarnya biar ada strateginya, kerana kalau kamu tahu cara makan yang betul apa yang kamu belanjakan untuk berbuka secara buffet boleh menjadi sangat berbaloi “Value for money”.

1) Ketepikan mitos ‘kosongkan perut’ sebelum ke Buffet Ramadhan Casa Ombak

Melainkan di bulan Ramadhan, kamu seharusnya ketepikan mitos mengosongkan perut sekosong-kosongnya sebelum makan di buffet.

2) Jangan mulakan dengan minuman bergas

3) Makan makanan yang mahal terlebih dahulu

4) Kemudian, kamu makan makanan yang jarang kamu makan, yang menarik selera kamu atau yang kamu rasa kamu patut cuba tapi hanya dalam kuantiti yang kecil.

5) Gunakan pinggan kecil walaupun ada pinggan besar di Buffet Ramadhan Casa Ombak

Kalau kamu menggunakan pinggan yang besar, kamu lebih cenderung untuk mengambil makanan dengan banyak.

6) Pilih tempat duduk yang strategik

Tempat duduk yang strategik adalah yang tidak terlalu dekat dengan meja buffet dan tidak terlalu jauh. Kalau kamu duduk terlalu dekat dengan buffet, percayalah selang lima minit kamu akan bangun dan ambil makanan berulang-ulang kali dan kenyang sebelum waktunya.

7) Rehat

Jangan makan terus-menerus tanpa henti. Bagi yang berbuka puasa, adalah lebih baik kamu menunaikan solat Maghrib terlebih dahulu.

8) Makan manisan jika hampir kenyang

Jika kamu terasa hampir kenyang, berhenti dan makan manisan. Antara manisan yang berkesan dalam menangani kekenyangan perut ialah aiskrim atau kek lembut yang manis.

9) Jangan makan makanan yang kamu boleh masak sendiri di rumah atau yang mudah didapati di kedai-kedai biasa kerana anda perlu rasa semua makanan melayu istimewa kami di Buffet Ramadhan Casa Ombak

Kepada anda yang ingin membuat tempahan Buffet Ramadhan Casa Ombak, boleh hubungi kami segera ditalian:

Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001 Tel : 03 21818750 Call/Whatsapp : 013 624 1417 Call/Whatsapp : 012 662 1062 Facebook page : Ombak Creative page

Buffet-Ramadhan-Casa-Ombak

Buffet-Ramadhan-Casa-Ombak

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak CreativeLelaki KacakRoti Boom AsliCustom TshirtDenaihati.com,Inspired MagazineProfhariz.comKitePunye.comZoncinta.comJawatan Kosong KerajaanExam PTD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *