Cryptocurrency Malaysia ?

Cryptocurrency Malaysia

cryptocurrency malaysia

Apa yang cryptocurrency:  abad ke-21 – atau wang masa depan?

pengenalan ini menerangkan perkara yang paling penting tentang cryptocurrencies. Selepas anda membacanya, anda akan tahu lebih lanjut mengenainya daripada kebanyakan manusia lain.

cryptocurrencies hari ini telah menjadi satu fenomena global diketahui kebanyakan orang. Walaupun masih baru bagaimana geeky dan tidak difahami oleh kebanyakan orang, bank-bank, kerajaan dan banyak syarikat menyedari kepentingannya.

Pada 2016, anda akan mempunyai masa yang sukar mencari sebuah bank utama, sebuah firma perakaunan besar, sebuah syarikat perisian terkemuka atau kerajaan yang tidak menyelidik cryptocurrencies, menyiarkan kertas kerja mengenainya atau memulakan apa yang dipanggil blockchain-projek.

“Mata wang maya, mungkin terutamanya Bitcoin, telah menangkap imaginasi , melanda rasa takut di kalangan orang lain, dan keliru pefahaman mengenai sistem kewangan daripada yang lain daripada ada.” – Thomas Carper, US-Senator

Jadi mari kita berjalan melalui keseluruhan cerita. Apakah cryptocurrencies?

Di manakah cryptocurrency berasal?

Mengapa anda perlu belajar tentang cryptocurrency?

Dan apa yang anda perlu tahu tentang cryptocurrency?

Apa yang cryptocurrency dan bagaimana cryptocurrencies muncul sebagai produk sampingan tunai digital

Tidak ramai yang tahu, tetapi cryptocurrencies muncul sebagai produk sampingan ciptaan lain. Satoshi Nakamoto, pencipta yang tidak diketahui Bitcoin, cryptocurrency yang pertama dan masih yang paling penting, tidak pernah berniat untuk mencipta mata wang.

Dalam pengumuman beliau Bitcoin pada akhir 2008, Satoshi berkata beliau membangunkan “Sistem Cash Electronic Peer-to-Peer.”

Matlamat beliau adalah untuk mencipta sesuatu; ramai orang gagal untuk mewujudkan sebelum tunai digital.

Mengumumkan keluaran pertama Bitcoin, sistem tunai elektronik yang baru yang menggunakan rangkaian peer-to-peer untuk mengelakkan dua perbelanjaan. Ia benar-benar terpancar tanpa pelayan atau pihak berkuasa pusat. – Satoshi Nakamoto, 09 Januari 2009, mengumumkan Bitcoin di SourceForge.

Bahagian yang paling penting dari penemuan Satoshi adalah beliau menemui satu cara untuk membina sistem tunai digital berpusat. Dalam dekad sembilan puluhan, terdapat banyak cubaan untuk mencipta wang digital, tetapi mereka semua gagal.

… selepas lebih daripada satu dekad sistem berasaskan Pihak Ketiga Dipercayai gagal (Digicash, dan lain-lain), mereka melihat ia sebagai punca yang hilang. Saya harap mereka boleh membuat perbezaan, bahawa ini adalah kali pertama saya tahu bahawa kita cuba satu sistem bukan berasaskan amanah. – Satoshi Nakamoto dalam E-Mail to Dustin Trammell

Selepas melihat semua percubaan berpusat gagal, Satoshi cuba untuk membina sistem tunai digital tanpa entiti pusat. Seperti rangkaian Peer-to-Peer untuk berkongsi fail.

Keputusan ini menjadi kelahiran cryptocurrency. Satoshi didapati sedar tunai digital. Sebab mengapa agak teknikal dan rumit, tetapi jika anda tahu lebih lanjut mengenai cryptocurrencies mari kita cuba untuk membuat ia semudah mungkin:

Bagi merealisasikan tunai digital anda memerlukan rangkaian pembayaran dengan akaun, baki dan urus niaga. Yang mudah untuk difahami. Satu masalah utama setiap rangkaian pembayaran mempunyai untuk menyelesaikan adalah untuk mengelakkan perbelanjaan yang dipanggil double charge : untuk mencegah bahawa satu entiti membelanjakan jumlah yang sama sebanyak dua kali. Biasanya, ini dilakukan dengan pelayan pusat center data  yang menyimpan rekod tentang baki.

Cryptocurrencies tidak mempunyai rangkaian berpusat , anda perlu setiap entiti tunggal rangkaian untuk melakukan kerja ini. Setiap rakan sebaya(peer to peer) dalam rangkaian perlu mempunyai senarai dengan semua transaksi untuk memeriksa jika urusniaga hadapan adalah sah atau percubaan untuk perbelanjaan double.

Tetapi bagaimana entiti ini boleh menyimpan kata sepakat mengenai rekod ini?

Jika rakan-rakan rangkaian tidak bersetuju tentang hanya satu tunggal, baki kecil, semuanya berterabur. Mereka memerlukan konsensus mutlak. Biasanya, anda mengambil, sekali lagi, pihak berkuasa pusat untuk mengisytiharkan keadaan yang betul bagi baki. Tetapi bagaimana anda boleh mencapai kata sepakat tanpa kuasa pusat?

Tiada siapa yang tidak tahu sehingga Satoshi muncul entah dari mana. Malah, tiada siapa yang percaya ia adalah mustahil.

Satoshi membuktikan ia adalah. inovasi utama beliau adalah untuk mencapai kata sepakat tanpa pihak berkuasa pusat. Cryptocurrencies adalah sebahagian daripada penyelesaian ini – bahagian yang dibuat mendebarkan penyelesaian, menarik dan membantu ia untuk melancarkan seluruh dunia.

cryptocurrency malaysia

 

Apakah cryptocurrencies benar-benar wujud?

Semua permasaalahan cryptocurrencies  tidak lah serumit yang disangka kerana ia adalah sistem yang mudah dengan penyimpanan rekodnya terhad dalam pangkalan data setiap individu tidak boleh berubah tanpa memenuhi syarat-syarat jaringan tertentu . Ini mungkin kelihatan biasa, tetapi, percaya atau tidak: ini adalah bagaimana anda boleh menentukan nilai mata wang.

Mengambil wang dalam akaun bank anda: Apakah ia lebih daripada catatan dalam pangkalan data yang hanya boleh berubah di bawah syarat-syarat tertentu? Anda juga boleh mengambil syiling fizikal dan duit kertas tidak lain  yang hanya boleh diubah jika anda sepadan dengan keadaan daripada anda memiliki syiling dan nota fizikal? Wang adalah tentang kemasukan yang disahkan dalam beberapa jenis pangkalan data akaun, baki dan urus niaga.

Bagaimana pelombong membuat syiling dan mengesahkan transaksi

Mari kita lihat pada mekanisme memerintah pangkalan data cryptocurrencies. A cryptocurrency seperti Bitcoin terdiri daripada rangkaian rakan-rakan. Setiap rakan sebaya mempunyai rekod sejarah lengkap daripada semua urus niaga dan dengan itu baki setiap akaun.

transaksi ialah satu fail yang mengatakan, “Bob memberi X Bitcoin ke Alice” dan ditandatangani oleh kunci persendirian Bob. Ia adalah asas kriptografi kunci awam, tiada apa yang istimewa pada semua. Selepas ditandatangani, transaksi disiarkan dalam rangkaian, dihantar dari satu rakan sebaya untuk setiap rakan sebaya lain. Ini adalah asas p2p-teknologi. Tiada apa yang istimewa pada semua, lagi.

Apa yang Blockchain Teknologi? Satu langkah demi langkah panduan daripada manusia dapat mengertijimat

Urus niaga itu dikenali dengan serta-merta oleh seluruh rangkaian. Tetapi hanya selepas jumlah masa yang tertentu ia akan disahkan.

Pengesahan adalah satu konsep yang penting dalam cryptocurrencies. Anda boleh mengatakan bahawa cryptocurrencies adalah semua tentang pengesahan.

Selagi transaksi yang belum disahkan, ia adalah yang belum selesai dan boleh dipalsukan. Apabila transaksi disahkan, ia ditetapkan dalam satu block. Ia tidak lagi boleh diubah diubah dan kekal, ia adalah sebahagian daripada rekod berubah transaksi sejarah: satu dipanggil blockchain .

Hanya pelombong boleh mengesahkan transaksi. Ini adalah tugas mereka dalam cryptocurrency-rangkaian. Mereka mengambil transaksi, mengecap mereka sebagai legit dan menyebarkan mereka di dalam rangkaian. Selepas transaksi disahkan oleh pelombong, setiap nod mempunyai untuk menambah penghasilannya kepada pangkalan data. Ia telah menjadi sebahagian daripada blockchain.

Untuk kerja ini, pelombong mendapat ganjaran dengan tanda cryptocurrency, sebagai contoh dengan Bitcoins. Sejak pelombong aktivitinya adalah bahagian yang paling penting daripada cryptocurrency-sistem dan melihat dengan lebih mendalam.

Apa yang pelombong buat?

Semua orang boleh menjadi pelombong. Disebabkan tiada kuasa mutlak rangkaian berpusat tidak mempunyai kuasa untuk mewakilkan tugas ini, cryptocurrency memerlukan beberapa jenis mekanisme untuk menghalang satu pihak pemerintah daripada menyalahgunakan ia. Bayangkan seseorang mencipta beribu-ribu rakan-rakan dan merebak urus niaga palsu. Sistem ini akan hancur serta-merta.

Jadi, Satoshi menetapkan peraturan bahawa pelombong perlu melabur sedikit kerja-kerja komputer mereka untuk melayakkan diri untuk tugas ini. Malah, mereka perlu mencari hash – produk fungsi kriptografi – yang menghubungkan blok baru dengan sebelumnya. Ini dipanggil Bukti-hasil-Kerja. Dalam Bitcoin, ia adalah berdasarkan SHA 256 algoritma Hash .

Apa yang Cryptocurrency jimat

Anda tidak perlu memahami butiran mengenai SHA 256. Ia hanya penting yang anda tahu bahawa ia boleh menjadi asas kepada teka-teki cryptologic pelombong bersaing untuk menyelesaikan. Selepas mencari penyelesaian, pelombong boleh membina satu blok dan menambah kepada blockchain. Sebagai insentif, dia mempunyai hak untuk menambah transaksi coinbase kononnya yang memberikan kepadanya beberapa tertentu Bitcoins. Ini adalah satu-satunya cara untuk mewujudkan Bitcoins sah.

Bitcoins hanya dapat diwujudkan apabila pelombong menyelesaikan teka-teki kriptografi. Apabila kesukaran teka-teki ini meningkat dengan jumlah kuasa komputer seluruh pelombong perlu melabur dengan dana yang besar , hanya ada satu jumlah tertentu mata cryptocurrency daripada yang boleh dicipta dalam jumlah yang diberikan masa. Ini adalah sebahagian daripada konsensus tidak ada yang lain dalam rangkaian boleh memecahkan.

sifat revolusioner

Jika anda benar-benar berfikir tentang hal itu, Bitcoin, sebagai rangkaian berpusat rakan-rakan yang menyimpan kata sepakat mengenai akaun dan baki, Ia adalah lebih daripada jenis mata wang yang sedia ada yang hanya daripada nombor yang anda lihat dalam akaun bank anda. Apakah nombor-nombor ini lebih daripada catatan dalam pangkalan data – pangkalan data yang boleh diubah oleh orang yang anda tidak lihat dan melalui kaedah-kaedah yang mungkin tanpa autorised dan tidak anda ketahui?

Eric Vorhees: Apakah Cryptocurrency

“Ia adalah bahawa perkembangan manusia di mana kita kini mempunyai persaingan memiliki crypto , dan saya akan mengatakan dalam bidang Bitcoin ia adalah terutamanya pemisahan wang dan negeri.”

– Erik Voorhees, usahawan cryptocurrency

Pada asasnya, cryptocurrencies entri mengenai token dalam berpusat konsensus pangkalan data. Mereka dipanggil cryptocurrencies kerana proses konsensus penyimpanan dijamin oleh kriptografi . Cryptocurrencies dibina di atas kriptografi. Mereka tidak dijamin oleh orang atau dengan amanah, tetapi dengan matematik. Ia adalah lebih berkemungkinan bahawa asteroid yang jatuh pada rumah anda daripada alamat Bitcoin dikompromi.

Menerangkan sifat-sifat cryptocurrencies kita perlu memisahkan antara hartanah transaksi dan kewangan. Walaupun kebanyakan cryptocurrencies berkongsi satu set biasa harta, mereka tidak diukir dalam batu.

sifat-sifat transaksi:

1.) Irreversible: Selepas pengesahan, urus niaga yang tidak boleh diterbalikkan. Oleh tiada siapa. Dan tiada siapa yang bermakna tiada siapa. Bukan anda, bukan bank anda, bukan Presiden Amerika Syarikat, tidak Satoshi, tidak pelombong anda. Tiada siapa. Jika anda menghantar wang, anda menghantarnya. Tempoh. Tiada siapa yang boleh membantu anda, jika anda menghantar dana anda untuk scammer atau jika seorang hacker mencuri mereka dari komputer anda. Tidak ada jaring keselamatan.

2.) Samaran: Baik transaksi atau akaun dihubungkan dengan identiti sebenar. Anda menerima Bitcoins pada alamat yang dipanggil, yang secara rawak seolah-olah rantai sekitar 30 aksara. Walaupun ia adalah biasanya mungkin untuk menganalisis aliran urus niaga, ia tidak semestinya mungkin untuk menyambung identiti dunia sebenar dari pengguna dengan alamat tersebut.

3.) Fast and global: Transaksi dibiakkan hampir serta-merta dalam rangkaian dan disahkan dalam beberapa minit. Sejak ia berlaku dalam satu rangkaian global komputer mereka benar-benar tidak ambil peduli tentang lokasi fizikal anda. Ia tidak kira jika saya menghantar Bitcoin kepada jiran saya atau kepada seseorang di sisi lain di dunia.

4.) Selamat: dana Cryptocurrency terkunci dalam sistem kriptografi kunci awam. Hanya pemilik kunci persendirian boleh menghantar cryptocurrency. Kriptografi kuat dan keajaiban nombor besar menjadikannya mustahil untuk memecahkan skim ini. Satu alamat Bitcoin adalah lebih selamat daripada Fort Knox.

5.) Permissionless : Anda tidak perlu bertanya sesiapa sahaja untuk menggunakan cryptocurrency. Ia hanya satu perisian yang semua orang boleh memuat turun secara percuma. Selepas anda memasang, anda boleh menerima dan menghantar Bitcoins atau cryptocurrencies lain. Tiada siapa yang boleh menghalang anda. Tidak ada pengawal.

Apa kegunaan Cryptocurrency

hartanah kewangan:

1.) bekalan Kawalan : Kebanyakan cryptocurrencies menghadkan bekalan token. Dalam Bitcoin, bekalan berkurangan dalam masa dan akan mencapai nombor terakhir di suatu tempat di sekitar 2140. Semua cryptocurrencies mengawal bekalan mata dengan jadual ditulis dalam kod. Ini bermakna bekalan kewangan cryptocurrency di setiap masa yang diberikan pada masa akan datang secara kasar boleh dikira hari ini. Tidak ada kejutan.

2.) Tiada hutang tetapi pembawa : The Fiat-wang dalam akaun bank anda dicipta oleh hutang, dan nombor, anda lihat pada lejar anda mewakili apa-apa tetapi hutang. Sistem Sejenis daripada IOU. Cryptocurrencies tidak mewakili hutang. Mereka hanya mewakili diri mereka. Mereka adalah wang keras seperti syiling emas.

Untuk memahami kesan revolusioner cryptocurrencies anda perlu mengambil kira kedua-dua hartanah. Bitcoin sebagai permissionless yang, cara tak boleh balik dan samaran pembayaran adalah serangan ke atas kawalan bank-bank dan kerajaan ke atas transaksi kewangan rakyat mereka. Anda tidak boleh menghalang seseorang untuk menggunakan Bitcoin, anda tidak boleh melarang seseorang untuk menerima bayaran, anda tidak boleh membatalkan transaksi.

Sebagai wang dengan, bekalan terhad terkawal yang tidak berubah-ubah oleh kerajaan, bank atau mana-mana institusi pusat lain, cryptocurrencies menyerang skop dasar monetari. Mereka mengambil kawalan bank pusat mengambil inflasi atau deflasi dengan memanipulasi bekalan kewangan.

Sarah Granger

“Walaupun ia masih agak baru dan tidak stabil berbanding dengan standard emas, cryptocurrency pasti mendapat sambutan dan paling pasti akan mempunyai kegunaan yang lebih normal dalam beberapa tahun akan datang. Buat masa ini, khususnya, ia semakin meningkat popular dengan ketidaktentuan pasaran selepas pilihan raya. Kunci akan berada di dalam menjadikan ia mudah untuk diterima pakai besar-besaran (seperti dengan apa-apa yang melibatkan kripto) termasuk membangunkan perlindungan dan perlindungan untuk pembeli / pelabur. Saya menjangkakan bahawa dalam tempoh dua tahun , kita berada di tempat di mana orang boleh mendorong wang mereka di bawah tilam maya melalui cryptocurrency, dan mereka akan tahu bahawa di mana sahaja mereka pergi, wang yang akan berada di sana. “- Sarah Granger, Pengarang, dan Speaker .

Cryptocurrencies: Dawn of ekonomi baru

Kebanyakannya kerana sifat revolusioner cryptocurrencies telah menjadi satu kejayaan pencipta mereka, Satoshi Nakamoto, tidak berani untuk mempunyai impian itu. Walaupun setiap usaha lain untuk mewujudkan sistem tunai digital tidak menarik lebih ramai pengguna, Bitcoin mempunyai sesuatu yang menimbulkan semangat dan daya tarikan. Kadang-kadang ia berasa lebih seperti agamanya daripada teknologi.

Apa yang cryptocurrency jimat

Cryptocurrencies adalah emas digital. Bunyi wang yang selamat dari pengaruh politik. Wang yang berjanji untuk memelihara dan meningkatkan nilai dari masa ke masa. Cryptocurrencies juga cara yang cepat dan selesa pembayaran dengan skop di seluruh dunia, dan mereka adalah peribadi dan cukup tanpa nama untuk berkhidmat sebagai satu cara pembayaran untuk pasaran hitam dan apa-apa aktiviti ekonomi yang lain diharamkan.

Tetapi manakala cryptocurrencies adalah lebih digunakan untuk pembayaran, penggunaannya sebagai satu cara untuk spekulasi dan penyimpan nilai kerdil aspek pembayaran. Cryptocurrencies melahirkan, pasaran yang sangat dinamik berkembang pesat bagi pelabur dan spekulator. Bursa seperti Okcoin, poloniex atau shapeshift membolehkan perdagangan ratusan cryptocurrencies. Jumlah dagangan harian mereka melebihi daripada bursa-bursa saham utama Eropah.

Pada masa yang sama, praxis daripada awal Pengagihan Syiling (ICO), kebanyakannya dikendalikan oleh kontrak pintar Ethereum itu, mengambil secara langsung kepada projek crowdfunding sangat berjaya, di mana sering idea yang cukup untuk mengumpul berjuta-juta dolar. Dalam kes “DAO The” ia telah lebih daripada 150 juta dolar.

Dalam ekosistem ini kaya dengan syiling dan token, anda mengalami turun naik yang melampau. Ia adalah perkara biasa bahawa duit syiling keuntungan 10 peratus sehari – kadang-kadang 100 peratus – hanya untuk kehilangan yang sama pada hari berikutnya. Jika anda bernasib baik, nilai syiling anda tumbuh sehingga 1000 peratus dalam satu atau dua minggu.

Manakala Bitcoin kekal setakat cryptocurrency yang paling terkenal dan paling cryptocurrencies lain mempunyai sifar kesan bukan spekulatif, pelabur dan pengguna perlu memerhatikan beberapa cryptocurrencies. Di sini kita membentangkan cryptocurrencies paling popular di hari ini.

Apa yang Cryptocurrency jimat

Sumber: coinmarketcap

Bitcoin

Satu-satunya, cryptocurrency pertama dan yang paling terkenal. Bitcoin berfungsi sebagai standard emas digital di seluruh cryptocurrency-industri, digunakan sebagai satu cara global pembayaran dan merupakan mata de-facto daripada jenayah siber seperti pasar bersih gelap atau ransomware. Selepas tujuh tahun wujud, harga Bitcoin telah meningkat dari sifar kepada lebih daripada 650 Dollar, dan ia adalah jumlah transaksi mencapai lebih daripada 200,000 transaksi harian.

Tidak banyak yang lebih untuk mengatakan: Bitcoin di sini untuk tinggal.

Ethereum

Ilham muda crypto-genius Vitalik Buterin telah naik ke tempat kedua dalam hierarki cryptocurrencies. Selain daripada Bitcoin blockchain yang tidak hanya mengesahkan satu set akaun dan baki tetapi yang dipanggil negeri. Ini bermakna bahawa Ethereum bukan sahaja boleh memproses urus niaga tetapi kontrak dan program yang kompleks.

Fleksibiliti ini menjadikan Ethereum instrumen yang sempurna untuk “blockchain” -Permohonan. Tetapi ia datang pada kos yang. Selepas Hack daripada DAO – satu kontrak pintar Ethereum berdasarkan – pemaju memutuskan untuk melakukan garpu keras tanpa konsensus, yang mengakibatkan muncul daripada Ethereum Classic. Selain ini, terdapat beberapa klon Ethereum dan Ethereum sendiri adalah tuan rumah beberapa Token seperti DigixDAO dan petanda. Ini menjadikan Ethereum lebih keluarga cryptocurrencies daripada satu mata wang tunggal.

Ripple

Mungkin yang kurang popular – atau paling dibenci – projek dalam masyarakat cryptocurrency adalah Ripple. Manakala Ripple mempunyai cryptocurrency asli – XRP – ia adalah lebih lanjut mengenai rangkaian untuk memproses IOUs daripada cryptocurrency itu sendiri. XRP, mata wang, tidak bertindak sebagai medium untuk menyimpan dan nilai pertukaran, tetapi lebih sebagai tanda untuk melindungi rangkaian daripada spam.

Ripple Labs menciptakan tiap-tiap XRP-tanda, syarikat berjalan rangkaian riak, dan diedarkan oleh mereka pada akan. Atas sebab ini, Ripple sering dipanggil pra-dilombong dalam masyarakat dan tidak diluluskan kerana tidak ada cryptocurrency sebenar, dan XRP tidak dianggap sebagai kedai yang baik nilai.

Bank-bank, bagaimanapun, seolah-olah seperti Ripple. Sekurang-kurangnya mereka mengamalkan sistem dengan kadar yang semakin meningkat.

litecoin

Litecoin adalah salah satu daripada cryptocurrencies pertama selepas Bitcoin dan ditandakan sebagai perak itu Bitcoin emas digital. Lebih cepat daripada Bitcoin, dengan jumlah yang lebih besar token dan algoritma perlombongan baru, Litecoin adalah satu inovasi sebenar, sempurna disesuaikan untuk menjadi saudara yang lebih kecil daripada Bitcoin. “Ia memudahkan muncul daripada beberapa cryptocurrencies lain yang digunakan pangkalan kod tetapi berjaya, lebih, lebih ringan”. Contohnya adalah Dogecoin atau Feathercoin.

Manakala Litecoin gagal mencari kes penggunaan sebenar dan kehilangan tempat kedua selepas Bitcoin, ia masih giat dibangunkan dan diniagakan dan simpan sebagai sandaran jika Bitcoin gagal.

Monero

Monero adalah contoh yang paling menonjol algoritma cryptonite itu. Algoritma ini telah dicipta untuk menambah privasi menampilkan Bitcoin yang hilang. Jika anda menggunakan Bitcoin, setiap transaksi didokumenkan dalam blockchain dan jejak transaksi boleh diikuti. Dengan pengenalan konsep yang dipanggil cincin tandatangan, algoritma cryptonite itu mampu untuk memotong melalui laluan itu.

Pelaksanaan pertama cryptonite, Bytecoin, telah banyak premined dan dengan itu ditolak oleh masyarakat. Monero adalah klon bukan premined pertama bytecoin dan menimbulkan banyak kesedaran. Terdapat beberapa jelmaan lain cryptonote dengan peningkatan kecil mereka sendiri, tetapi tiada ia pernah mencapai populariti yang sama seperti Monero.

populariti Monero memuncak pada musim panas 2016 apabila beberapa darknetmarkets memutuskan untuk menerimanya sebagai mata wang. Ini menyebabkan peningkatan kukuh dalam harga, manakala penggunaan sebenar Monero seolah-olah kekal mengecewakan kecil.

Selain itu, terdapat beratus-ratus cryptocurrencies daripada beberapa keluarga. Sebahagian besar daripada mereka adalah tidak lebih daripada percubaan untuk mencapai pelabur dan cepat membuat wang, tetapi banyak daripada mereka berjanji taman permainan untuk menguji inovasi dalam cryptocurrency-teknologi.

Apa yang cryptocurrency jimat

Apa yang masa depan Cryptocurrency?
Pasaran cryptocurrencies adalah cepat dan liar. Hampir setiap hari cryptocurrencies baru muncul, die lama, pengguna awal mendapatkan kaya dan pelabur kehilangan wang. Setiap cryptocurrency datang dengan janji, kebanyakannya cerita besar untuk menjadikan dunia di sekeliling. Beberapa bertahan dalam bulan pertama, dan yang paling dipam dan dibuang oleh spekulator dan hidup sebagai syiling zombie sehingga pemegang beg lepas kehilangan harapan yang pernah melihat pulangan ke atas pelaburannya.

Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia,Cryptocurrency malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *