January 25, 2014

Preschool Games Belajar Sambil Bermain

preschool games
Preschool Games Belajar Sambil Bermain

 

Enam Elemen Penting dalam Kualiti Program Prasekolah ‘Preschool Games’ :

  • Kemudahan :

Bilik Prasekolah kawasan bermain di luar direka untuk keselamatan dan kemudahan. Kelas yang terang dan ceria yang hangat dan mengundang untuk kanak-kanak. Fungsi dan menyeronokkan adalah terbina dalam untuk membantu kanak-kanak menikmati pengalaman sekolah mereka.

  • Kakitangan

Kakitangan berpengalaman dan berdedikasi untuk menyediakan pendidikan yang terbaik.

  • Saiz Kumpulan:

Program Preschool Games menawarkan guru yang tinggi kepada nisbah kanak-kanak. Bilik berusia 3 tahun mempunyai 2 orang guru dan 10 kanak-kanak dalam setiap sesi setengah hari . Bilik berusia 4- tahun mempunyai 2 orang guru dan 15 kanak-kanak dalam setiap sesi setengah hari . Ini memberikan guru-guru kita masa yang berkualiti lebih individu untuk menghabiskan dengan setiap anak.

  • Korikulum 4 dalam 1 :

Guru Program Preschool Games memastikan bahawa kurikulum untuk setiap bilik adalah sesuai dengan perkembangan dan menarik. Guru termasuk standard pembelajaran sebagai tumpuan untuk aktiviti kerana kemahiran awal adalah blok bangunan untuk kejayaan masa depan anak-anak di sekolah dan kehidupan.

  • Penilaian :

Guru Prasekolah melengkapkan penilaian bertulis tiga kali setiap tahun. Penilaian ini siap pada bulan Oktober , Februari dan Jun membolehkan guru-guru kita untuk menyesuaikan rancangan mereka untuk memenuhi matlamat yang disasarkan untuk setiap anak.

  • Penglibatan Keluarga:

Program Preschool Games menggalakkan penyertaan keluarga dalam semua acara prasekolah. Ibu bapa dijemput untuk menyertai anak-anak mereka ke lapangan , melawat di dalam kelas dan mempunyai interaksi harian dengan guru-guru Prasekolah .

kesimpulan Program Preschool Games adalah untuk menggalakkan kejayaan anak anda berjaya berperanan positif dan pengalaman sosial yang menjurus ke arah pembangunan watak , nilai-nilai yang kukuh, dan hubungan baik untuk masa depan mereka. Program ini menyediakan kanak-kanak dan keluarga akses kepada peluang awal kanak-kanak yang berkualiti dan dengan pembayaran yang sangat berpatutan.

 

preschool games

Syllabus

Apa dia Preschool Games?
Belajar melalui bermain adalah satu teknik pengajaran dan pembelajaran yang berkesan kepada kanak-kanak. Melalui teknik ini juga akan mendatangkan keseronokkan dan kepuasan kepada mereka dalam sesuatu pengajaran yang hendak disampaikan. Dengan bermain juga kanak-kanak akan dapat menguasai perkembangan dan kemahiran fizikal dan penguasaan bahasa dari segi perbendaharaan dan peraturan tatabahasa.

Bermain merupakan satu teknik mengajar yang memberi peluang kepada murid-murid melakukan sesuatu aktiviti secara berpura-pura di dalam keadaan terkawal. Pengajaran dan pembelajaran di bilik darjah berlandaskan prinsip belajar sambil bermain. Aktiviti bermain adalah kerja kanak-kanak.

Belajar melalui bermain adalah satu pendekatan yang terancang dan berstruktur bagi memberi peluang kepada murid belajar dalam suasana yang bebas dan selamat, menggembirakan dan bermakna

Program Preschool Games saluran yang boleh mengembangkan perkembangan kanak-kanak ke tahap yang optima. Oleh kerana permainan merupakan sesuatu kekuatan dan pengalaman yang penting menjadi asas dalam model pendidikan awal kanak-kanak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *